torkning av morötter

Torka grönsaker

Jag har skördat alla mina rotfrukter för några veckor sedan när det blev några nätter med frost. Tidigare har jag beställt en mattork för att torka det jag odlar i trädgården, både frukt, rotfrukter, sallad och kryddor. Det dröjde tyvärr lite längre innan den kom men nu är den äntligen här och jag har som första projekt torkat en del av mina morötter.

Här ligger de i torkapparaten i väntan på att bli helt torra. Det var lite pyssel innan de kunde komma in i apparaten. Först måste man ansa dem, skära bort blast och rottråd, skiva dem och lägga ut dem på plåtarna så att de inte ligger på varandra. Därefter ska de torka i 52 grader i 6 timmar. Vi har lyssnat på motorn till torken i stort sett hela dagen idag. Eftersom det var första gången som jag provade att torka morötter ville jag inte göra det när vi inte var hemma, eller när vi sov eller ställa ugnen på ett ställe där jag inte hade uppsikt över den. Men nu vet jag hur den fungerar så hädanefter kommer vi inte att ha den i vardagsrummet utan på en mer undanskymd plats.

Similar Posts