nyskördade rödbetor

Skördefest i trädgården

Natten till igår var det frost för första gången efter sommaren. Som tur var var det lördag och vi fick snabbt som tusan ge oss ut i oskördade land för att hämta in allt som inte kunde tåla en till frostnatt. Det blev en matkasse med morötter, en matkasse med rödbetor och en matkasse med 5 stora vitkålshuvuden. Dessutom 12 stora, fina gula lökar som nu ligger på tork på bakplåtspapper på halva köksbordet. Nu finns det matkassar och tråg överallt i köket. Men jag har märkt att det har fått mig att se lite annorlunda på grönsaker och mat. Förut planerades och bestämdes dagens meny utifrån om vi ville äta fågel, fisk eller annat rött kött. Därefter kunde vi lägga till någon rotsak eller grönsak om det var så att det passade. Nu tänker jag tvärtom. Nu är det grönsaken som avgör om vi ska äta fågel, fisk eller mittemellan. Nu måste jag tänka: ”Vad kan jag laga av rödbetor?”

Här under ser du mina hemodlade rödbetor och auberginer.

Similar Posts